Vad skulle hända om man inte släppte förbi den där stressade bilföraren bakom sig? Vad skulle hända om man sa åt en störig typ på bio att hålla käften? Vad skulle hända om man tvingades spela rysk roulett? Och vad skulle hända om man gjorde upp med sina galna föräldrar, förnedrade sin chef som alltid mobbat en, kom i slagsmål med fotbollshuliganer och blev involverad i en droguppgörelse? Allt medan man drevs mot att göra upp med sitt största trauma och att hämnas en gång för alla?

Detta var några av funderingarna som triggade i gång min fantasi och gav mig idén till skrönan Dagen F, som är en blandning av svart humor och feel good. 

Handling:

Miranda och Gunnar lever i ett stelnat parförhållande. Gunnars homosexualitet avslöjas efter femton års äktenskap. Det blir början till en absurd resa, där hämningar släpps och infall levs ut. Vi följer de två huvudpersonerna i vartannat kapitel, allt medan de genomlever de tokigaste veckorna i sina liv och långsamt drivs mot att göra upp med sina största plågoandar.

I april 2018 skickade jag in manuset till ett urval av förlag. I höstas fick jag napp hos Bokförlaget Mormor, och mitt manus Dagen F kommer att publiceras nu i april 2019!
http://www.bokforlagetmormor.se/images/Dagen-F.png


I skrivande stund håller jag på med min andra roman, en galen, overklig och svindlande kärleksroman. Min ambition är att skriva klart den under 2019, men eftersom jag vet att allt tar längre tid än man tror när det gäller skrivande, kommer den förmodligen att bli klar under 2020. Stay tuned. :-)